• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Dagbesteding

**Onze winkel Uniek Hobbysjop in Heerenveen is gewoon open**

Op dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Op maandag zijn wij gesloten!

Uniek Talent biedt op kleinschalige wijze dagbesteding aan voor mensen met een licht verstandelijke beperking, ASS en/of psychische problematiek. Op een ontspannen manier werken wij aan verschillende activiteiten. De activiteiten zijn afwisselend en uitdagend voor zowel mannen als vrouwen, passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Wij beschikken over 3 kleinschalige dagbestedingslocaties waar maximaal zes tot acht mensen dagbesteding kunnen volgen.

Iedereen krijgt bij ons de ruimte en vrijheid om mee te denken. Wij richten ons vooral op je persoonlijkheid; wie je bent, wat je graag zou willen doen of wat je nog wilt leren. Wat je niet kan is niet belangrijk bij ons, want er is vast en zeker iets waar je wel heel goed in bent. Er kan zowel individueel als in groepsverband gewerkt worden. Er is altijd één vaste begeleider en een stagiaire en/of vrijwilliger op de groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en ruimte voor een één op één gesprek.

Wij werken vanuit ons hart en doen het met veel liefde. Wij streven ernaar dat iedereen naar huis gaat met een voldaan gevoel en een glimlach op z'n gezicht.

Iedereen is uniek bij ons. Je bent nooit te oud om te leren en wij vinden dan ook dat leeftijd geen rol speelt, iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom bij ons.

Naast creatieve bezigheden, kun je bij ons ook meehelpen in de winkel, genaamd Uniek Hobbysjop. Mocht je liever buiten werken, dan is Uniek Paard en Natuur in Blesdijke misschien wel iets voor jou. Naast buitenwerkzaamheden of houtbewerking, kun je hier ook de paarden/pony's verzorgen. Lijkt werken in de horeca jou leuk, dan is restaurant Bruisss echt iets voor jou. Hier mag je meehelpen in de bediening, helpen bij het voorbereiden en uitserveren van de warme maaltijd of meehelpen in het winkeltje.

Naast een ruim aanbod en veel afwisseling in activiteiten is er bij ons altijd tijd voor ontspanning en gezelligheid. Eén keer per jaar gaan wij met alle deelnemers van Uniek Talent een dagje weg.

Uniek Talent beschikt over eigen vervoer om cliënten van en naar dagbesteding te kunnen brengen.

Re-integratie/Vrijwilligerswerk

Iedereen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt is bij ons van harte welkom. Of het nu gaat om een kort- of langdurig traject, wij bieden iedereen de kans om in zijn/haar eigen tempo uiteindelijk terug te keren naar een reguliere baan. Wij hebben ruime ervaring en kennis om samen met jou een plan van aanpak te maken en jou te ondersteunen bij alles waar je tijdelijk even in vastloopt. Ons doel is dat je het vertrouwen weer terug krijgt en weer gaat geloven in je eigen kunnen en kracht. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Uniek Talent is aangesloten bij SBB. Wij bieden op al onze locaties meerdere stageplekken aan. Onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold en doen er alles aan om de leerling op de juiste manier te begeleiden en ervaring op te laten doen. Wij vinden het belangrijk dat wij de leerlingen op een positieve manier vakkennis bij brengen en zelfvertrouwen te geven, zodat ze met een zeker gevoel het arbeidsproces in kunnen gaan. Naast stagebegeleiding aan leerlingen van het regulier voortgezet onderwijs, bieden wij ook leerlingen van het VSO een stageplek. Of het nu om een snuffelstage of langere stageperiode gaat, wij vinden het belangrijk dat ook deze leerlingen ervaring en kennis in de zorg kunnen opdoen.