• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Dagbesteding

Uniek Talent biedt naast wonen ook dagbesteding aan. Onze doelgroep bestaat uit mensen met een licht verstandelijke beperking, ASS en/of psychische kwetsbaarheid. De activiteiten die wij aanbieden zijn afwisselend en uitdagend, voor zowel mannen als vrouwen, passend bij de wensen en mogelijkheden.

Wij beschikken over twee kleinschalige dagbestedingslocaties waar maximaal zes tot acht mensen dagbesteding kunnen volgen.

Iedereen krijgt bij ons de ruimte en vrijheid om mee te denken. Wij richten ons vooral op je persoonlijkheid; wie je bent, wat je graag zou willen doen of wat je nog wilt leren. Wat je niet kan is niet belangrijk bij ons, want er is vast en zeker iets waar je wel heel goed in bent. Er kan zowel individueel als in groepsverband gewerkt worden. Er is altijd één vaste begeleider en een stagiaire en/of vrijwilliger op de groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en ruimte voor een één op één gesprek.

Wij werken vanuit ons hart en doen het met veel liefde. Wij streven ernaar dat iedereen naar huis gaat met een voldaan gevoel en een glimlach op z'n gezicht.

Iedereen is uniek bij ons. Je bent nooit te oud om te leren en wij vinden dan ook dat leeftijd geen rol speelt, iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom bij ons.

Naast creatieve dagbesteding is er ook ruimte om samen te knutselen of een praatje te maken met bewoners in Lenna. Mocht je liever buiten werken, dan is Uniek Paard & Natuur in Wapserveen misschien wel iets voor jou. Naast buitenwerkzaamheden of houtbewerking, mag je hier ook de pony's, mini varkentjes, konijnen en kippen verzorgen. Lijkt werken in de horeca jou wel leuk, dan is restaurant Bruisss misschien wel iets voor jou. Hier mag je meehelpen in de bediening, helpen bij het voorbereiden en uitserveren van de warme maaltijd of meehelpen in het winkeltje.

Naast een ruim aanbod en veel afwisseling in activiteiten is er bij ons altijd tijd voor ontspanning en gezelligheid. Vanuit de activiteitencommissie gaan wij meerdere keren per jaar met alle deelnemers en bewoners van Uniek Talent een dagje weg.

Uniek Talent beschikt over eigen vervoer om cliënten van- en naar de dagbesteding te kunnen brengen.

 

Re-integratie/Vrijwilligerswerk

Iedereen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt is bij ons van harte welkom. Of het nu gaat om een kort- of langdurig traject, wij bieden iedereen de kans om in zijn/haar eigen tempo uiteindelijk terug te keren naar een reguliere baan. Wij hebben ruime ervaring en kennis om samen met jou een plan van aanpak te maken en jou te ondersteunen bij alles waar je tijdelijk even in vastloopt. Ons doel is dat je het vertrouwen weer terug krijgt en weer gaat geloven in je eigen kunnen en kracht. 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Uniek Talent is aangesloten bij SBB. Wij bieden op al onze locaties meerdere stageplekken aan. Onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold en doen er alles aan om de leerling op de juiste manier te begeleiden en ervaring op te laten doen. Wij vinden het belangrijk om leerlingen op een positieve manier vakkennis bij te brengen en zelfvertrouwen te geven, zodat ze op een goede manier het arbeidsproces in kunnen gaan. Naast stagebegeleiding aan leerlingen van het regulier voortgezet onderwijs, bieden wij ook leerlingen van het VSO/PRO een stageplek. Of het nu om een snuffelstage of langere stageperiode gaat, wij vinden het belangrijk dat ook deze leerlingen ervaring en kennis in de zorg kunnen opdoen.