• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wie zijn wij?

Uniek Talent is een kleinschalige zorgorganisatie die thuisondersteuning, verschillende vormen van dagbesteding, beschermd wonen en 24-uurs zorg aanbied aan mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische problematiek en mensen met een vorm van ASS. Wij bieden hulp en ondersteuning op individuele hulpvragen met als doel het participeren en socialiseren in de maatschappij.

Wij vinden het belangrijk om uit te gaan van de eigen krachten en te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Door te blijven ontwikkelen en deel te nemen in de maatschappij, vergroot je de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid. Ons team bestaat uit bekwame en betrokken medewerkers die stuk voor stuk ontwikkeling gericht en vanuit hun hart werken.

Ontstaan van Uniek Talent

In 2012 zijn wij in Heerenveen gestart met het aanbieden van dagbesteding. Inmiddels is er een dagbestedingslocatie/(hobby)winkel in het centrum van Heerenveen en dagbestedingslocatie Uniek Paard & Natuur in Blesdijke. Hier wordt voornamelijk gewerkt met paarden, in het groen en met hout.

Wij zijn gestart met het bieden van ambulante thuisondersteuning en inmiddels hebben wij onze eigen kleinschalige woonlocatie nabij het centrum van Heerenveen. Hier bieden wij thuisondersteuning aan mensen met een WMO indicatie. Sinds april 2019 ondersteunen wij het team van Bruisss in de keuken, het restaurant, het winkeltje en bij de schoonmaakwerkzaamheden. Bruisss is het restaurant in Lenna. Bewoners, passanten en buurtbewoners zijn van harte welkom in restaurant Bruisss om gezellig een hapje en/of drankje te komen nuttigen.

In totaal hebben wij 20 appartementen voor 24-uurs zorg beschikbaar. Hier kunnen mensen wonen met een WLZ/PGB of beschermd wonen indicatie. Op dit moment zijn er nog enkele appartementen beschikbaar.