• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wie zijn wij?

Uniek Talent is een kleinschalige zorgorganisatie die thuisondersteuning, verschillende vormen van dagbesteding, beschermd wonen en 24-uurs zorg aanbiedt aan mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische problematiek en mensen met een vorm van ASS. Wij bieden hulp en ondersteuning op individuele hulpvragen met als doel het participeren en socialiseren in de maatschappij.

Wij vinden het belangrijk om uit te gaan van de eigen krachten en te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Door te blijven ontwikkelen en deel te nemen in de maatschappij, vergroot je de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid. Ons team bestaat uit bekwame en betrokken medewerkers die stuk voor stuk ontwikkeling gericht en vanuit hun hart werken.

Ontstaan van Uniek Talent

In 2012 zijn wij in Heerenveen gestart met het aanbieden van dagbesteding. Inmiddels hebben wij drie dagbestedingslocaties, namelijk:

Uniek Hobbysjop, dit is een fourniturenwinkel aan de Molenstraat 3 in het centrum van Heerenveen. Naast creatieve dagbesteding, mogen cliënten (die dat willen) ook meehelpen in de winkel.

Uniek Paard & Natuur in Blesdijke, naast buitenwerkzaamheden en houtbewerking, mogen cliënten ook meehelpen met het verzorgen van de paarden en pony's.

Uniek Horeca, hier helpen wij mee in restaurant Bruisss en in het winkeltje in Lenna Wolvega. De werkzaamheden bestaan uit o.a. bediening, helpen met het bereiden van het eten, tafels indekken, afruimen en afwassen. 

Naast het bieden van ambulante thuisondersteuning, hebben wij ook een eigen kleinschalige woonlocatie nabij het centrum van Heerenveen. Hier bieden wij ambulante thuisondersteuning aan mensen met een WMO indicatie. Sinds september 2019 hebben wij in Lenna Wolvega 20 zorgappartementen beschikbaar voor 24-uurs zorg. Je kunt bij ons wonen met een WLZ/PGB of een beschermd wonen indicatie. Op dit moment zijn er nog maar enkele appartementen beschikbaar. Meer informatie vind je onder het kopje wonen.